India weetjes…

INDIA WEETJES

INDIA

INDIA WEETJES

* TATA (je weet wel, de eigenaar van Corus) is inderdaad een Indische bedrijf voor degenen die daar nog aan twijfelen! Alles is hier zo'n beetje van TATA. Het bedrijf maakt/verkoopt/produceert zelfs thee! Er rijden hier hoofdzakelijk TATA auto's rond, dus het is ECHT een Indische bedrijf.

* De Indier is supernieuwsgierig dat is een feit. Hij wil alles van je weten en vindt alles intereressant. Je moet niet vreemd staan te kijken als er ineens een Indier voor je neus staat om jou eens van 'dichtbij' te bekijken.....

* India is een van de kleurrijkste landen die ik ken. Dit komt vooral door de vrouwen en de sari's en pudjabi's die zij dragen. Daarnaast hebben de grotere steden heel veel billboards hangen van diverse kleuren en maten.

* Het eten is hier echt zo lekker als ze zeggen! En inderdaad het meeste is vegetarisch, maar daar merk je niets van. Je komt echt niets te kort. En ja, als je een keertje Indisch wilt eten, dan ben je uitgenodigd! Linda heeft kruiden gekocht (deze zijn inmiddels veilig in Nederland aangekomen) en een heuse Chapattipan! Dus dat moet goed komen wanneer we weer terug zijn in Nederland. Tenzij de Chapattipan niet aankomt, dan houdt alles op 😉

* De man / vrouw verhoudingen zijn niet zoals wij die gewend zijn (en dat is een understatement), maar waarschijnlijk wel zoals wij ze verwachten..... De vrouwen doen hier het zware werk als de mannen toekijken. De mannen en vrouwen lijken een soort van gescheiden. De mannen doen alles samen met de mannen en de vrouwen met de vrouwen. Je ziet hier voornamelijk veel mannen op straat en ze lopen hand in hand. Ze gaan zelfs hand in hand de toilet in. Daar krijg je bij ons wel erge rare verhalen van hoor.

* India is wel een viesland, maar niet zo vies als dat wij het verwacht hadden. Houd rekening met het ergste, dan valt het alleen maar mee!! Oja, en neem tolleys (van die WC-bril dingen) mee, want de toiletten zijn hier bijna allemaal erg ranzig!

* De Indiers vinden niets een probleem. Overal waar we komen roept men: "No problem". Zitten er pennenstrepen op je Pudjabi of een gat in je sjaal: "No problem". Vind je de prijs veel te hoog: "No problem (maar de prijs wordt niet lager). Heb je te weinig geld teruggekregen of wordt je genept: "No problem".

* Oja, en op een of andere manier is het tijdverschil met Nederland 3,5 uur later. Ook wat bijzonder dat halfje vonden wij.

Informatie

Delhi

India, officieel de Republiek India, is een land in Zuid-Azië. Met 1.147.995.898 (2008) inwoners is het na China, het land met de meeste inwoners ter wereld.
India ligt op het Indisch Subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land (van west naar oost) aan Pakistan, China (Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt de eilandstaat Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Maldiven.
De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay.

De Veda's hebben geen naam gegeven aan India. De naam India is afgeleid van Sindhu, de lokale naam voor de rivier de Indus (van de Sanskriet stam ind: druppel). De oude Ariërs noemden het land Aryavarta, hetgeen ook Centraal-Azië bevatte. De afkorting Varta werd verbasterd tot Barta en later tot Bharat. De Perzen noemden het (een deel van het)land Hindoestan, het land aan de Indus. Dit werd door de Grieken gemaakt tot India. De verschillende politieke partijen hebben wel andere voorkeursnamen voor het land zoals Hindoestan *, Hindu Rashtra en Bharat. De naam Bharat zou afstammen van twee oude koningen die Bharata genoemd werden. De naam Hindoestan werd officieel opgegeven na de onafhankelijkheid op 15 augustus 1947. De naam wordt nog wel gebruikt in het dagelijkse spraakgebruik. Een populair patriottisch lied, geschreven door een Pakistaanse moslim, Mohammed Iqbal, begint met de zin: Sare jahaan se acchaa, Hindustan humaraa (Beter dan de rest van de wereld is ons Hindoestan).

kaarten 
China
India
India-Noord (Jaipur / Jodhpur / Jaisalmer) 

Info 
Foto's India 

Links
India
Delhi (1)
Dehli (2) 
Varanasi (1)
Varanasi (2) - engels 
Jodhpur (Rajasthan) 
Agra
Agra 2 (engels) 
Fatehpur Sikri
Fatehpur Sikri 2 (engels) 
Taj Mahal 
Jaiselmer
Rajasthan
http://india.startkabel.nl/
Kerala
Cochin
Goa
India (landenweb)

 

4
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh