Chillen in Goa (Arambole)

25-09-2008

Chillen in Goa (Arambole) 

Donderdag 25 september 2008 komen we aan in Mumbai. De trein heeft ietwat vertraging, maar dat mag geen naam hebben. Het is nu ongeveer 12.30 uur en onze vlucht naar Goa vertrekt pas rond de klok van 16.00. We hebben dus nog wel even en we besluiten (voor het eerst!) even een burgertje te gaan eten bij die tent met die grote gele M. Na deze lunch wat toch echt veel minder lekker is dan Indisch eten, nemen we de Tuktuk richting het vliegveld. De vlucht vliegt op tijd, dus rond 17.30 uur staan we in Goa. Deboor en Linda gaan opzoek naar een taxi (voor weining uiteraard) die ons naar Arambole brengt. Arambole ligt op circa anderhalf uur rijden van het vliegveld. De taxi regelen we toch maar weer via de prepaid taxi service. Dat werkt toch het beste. Helaas komen we aan in het donker, dus een hutje op het strand zoeken wordt lastig. Maar we proberen het toch. Debora blijft bij restaurant Loekie zitten met alle bagage en Andre en Linda gaan op zoek naar een leuke plek om de laatste dagen samen door te bregen. Het is echt te donker, dus we besluiten voor de eerste nacht een hoteltje te nemen die op 1 minuut lopen van het stand en 1 minuut lopen van Loekie ligt. De kosten, slechts 400 RS (6 euro) per nacht. 
Eerst lekker eten, slapen en morgen zien we wel weer verder. De sfeer is hier in ieder geval ontzettend relaxed. We vallen ook gelijk met onze neus in de boter, want in Loekie is op het moment een jam-sessie gaande. Heerlijke trom en gitaarmuziek voor en door wie daar zin in heeft. 
 
Vijdag 26 september 2008 gaan we eerst opzoek naar een hutje op het stand. Het is nu nog net voor het hoogseizoen en alles wordt zo'n beetje opgebouwd. Het is ook nog niet al te druk met toeristen, dus dat maakt het extra relaxed. Uiteindelijk besluiten we dat de beste prijs/kwaliteitverhouding toch ons 'eigen' hotel is. We lullen nog wat van de prijs af en zitten nu voor 350 RS (iets minder dan 1,65 euro per persoon per nacht). Prima geregeld en alles zit dichtbij. 

De komende 5 dagen bestaan voornamelijk uit:
- internetten (mail checken, vervolgreis regelen, cd's branden etc);
- zonnen. Je kent het wel, zo'n beetje niks doen op een handdoekje op een ligbedje aan het stand (smeren, keren, smeren).....;
- zwemmen, want deze zee is super lekker. De golven zijn hoog, de temperatuur is top en er zitten geen rare beesten;
- eten, want dat is hier toch zooooooo lekker. We houden het netjes bij 2 maaltijden per dag (en soms een snackie voor bij de borrel....), maar dat zijn dan ook echte koningsmalen!!;
- drinken. We zijn er namelijk achter dat de Cocktails hier niet zo duur zijn en wat doe je in een tropische omgeving.... Precies Pina Colada's drinken. We besluiten dus ook dat we een bijdrage moeten leveren aan Arambole en de kwaliteit van drinken, dus offeren wij onszelf op om een Pina Colada top-10 vast te stellen..... Ja een rotklus, maar iemand moet het doen he! 
- relaxen, bij kletsen, relaxen, lezen;
- Debora en Linda wagen zich nog aan een massagebehandeling, waarbij ze beide letterlijk in de olie gezet zijn en van top tot teen (ja ook het haar werd heerlijk ingesmeerd met een of ander goedje) zo glad zijn als een aal. Maar het was wel lekker.... op sommige momenten. Linda trof de 'big mamma' en bij Deboor kon het soms wel wat harder, maar al met al een lekkere massage. Maar daarna wel toe een aan duik in de zee..... of 4!!;
- Debora heeft haar haar nog laten doen met Henna in een schoonheidssalon. Ze wist alleen niet dat dat spul er ongeveer 3 uur in moet blijven zitten......  Maar het resultaat mocht er zijn!
 
Tja, en wat moet je verder nog vertellen over Goa.... Het is een top plek om even bij te tanken, de stranden zijn mooi, het eten is lekker, de Pina Colada's zeker een aanrader... Maar nu val ik in herhaling 😉 
 
Dinsdag 30 september 2008 is onze laatste volle dag samen, dus deze wordt in stijl (met de nodige cocktails en een heerlijk diner) afgesloten. Deboor vertrekt morgen richting Mumbaiom daar vandaan naar huis te vliegen en wij gaan door naar het zuiden. 

Informatie

India

Goa
Goa is de naam van een deelstaat van India gelegen aan de westkust van het Indische schiereiland. De kleine staat heeft een inwoneraantal van 1.347.668 (2001[2]).
Het gebied was lange tijd een kolonie van Portugal (net als de unieterritoria Daman en Diu en Dadra en Nagar Haveli) en de hoofdstad van het Portugese koloniale imperium in het Verre Oosten.

Rond 2200 voor Christus woonden er waarschijnlijk al mensen in de huidige deelstaat Goa. Rond 1700 voor Christus handelden de Goanen met de bevolking uit Noord-Afrika, die een soort vorm van het hindoeïsme naar Goa brachten. Goa groeide uit tot een belangrijk internationaal handelscentrum, met betrekkingen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en zelfs met het machtige Romeinse Rijk.

De toentertijd zeer machtige Portugezen zagen wel wat in de westkust van India, een belangrijk punt op de specerijenhandelsroute. De Portugezen veroverden, onder leiding van Alfonso de Albuquerque, in 1510 Goa, en maakten het tot hoofdstad van Portugees-India en meer in het algemeen van de Portugese bezittingen in Azië.

In 1583 zeilde Vincente de Fonseca, de pas aangestelde aartsbisschop van Goa, naar Indië, met in zijn gevolg de Nederlandse cartograaf: Jan Huygen van Linschoten.
De handel van Goa floreerde als nooit tevoren. Het Portugese bestuur over de regio duurde ongeveer vier eeuwen, tot 1961. Ondertussen waren ook de Nederlanders, Britten en Fransen in en rondom Goa aan de macht geweest. India was ondertussen een onafhankelijke staat en de Portugezen werden uit het gebied rondom Goa verdreven. Sinds 1962 is Goa een deelstaat van de onafhankelijke staat India.

kaarten
India
India-Noord (Jaipur / Jodhpur / Jaisalmer) 

Info
Foto's Goa 

Links
Goa 
http://india.startkabel.nl/
India (landenweb) 

4
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh